Pieczone szparagi

27 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Szparagi z pomidorami i dressingiem cytrusowym

Składniki:
2 pęczki szparagów
½ kg małych pomidorów
1 łyżka stołowa oliwy z oliwek extra-virgin
3/4 łyżeczki soli
świeżo zmielony pieprz
1 łyżka stołowa świeżego soku z cytryny
1 łyżka stołowa świeżego soku pomarańczowego
1 łyżka stołowa miodu
1/2 łyżeczki musztardy Dijon
2 wiązki rukwi wodnej/rzeżuchy
2 łyżki kopru , drobno posiekanego
Przygotowanie:
Włożyć szparagi do dużej miski. Dodać pomidory i olej i wymieszać. Posypać 1/2 łyżeczki soli i dodać pieprz. Ruszt grilla wyłożyć folią aluminiową (można też użyć tacki). Piec szparagi i pomidory ok. 5 min., obracając za pomocą łopatki. Wymieszać sok z cytryny, sok pomarańczowy, miód, musztardę, i pozostałe 1/4 łyżeczki soli. Odłożyć odrobinę sosu, do pozostałej części dodać rzeżuchę/rukiew i wymieszać. Ułożyć szparagi pieczone na rukwi, ozdobić pomidorami. Pokropić pozostawionym dressingiem i posypać koperkiem. Podawać ciepłe lub w temperaturze pokojowej.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Masaż ultradźwiękowy
Masażer ultradźwiękowy może być skutecznym narzędziem w walce z różnymi problemami skórnymi, takimi...
Wąskie biodra a styl ubierania się…
Zamaskowanie wąskich bioder za pomocą spodni wcale nie jest trudne! Wystarczy wybrać szerokie jeansy...
Wazelina zamiast odżywki do rzęs?
Jak najbardziej można używać wazeliny zamiast odżywki do rzęs.Ten powszechnie stosowany kosmetyk zmiękczający skutecznie...
Przesilenie wiosenne jak z nim sobi…
Spędzajmy aktywnie czas na świeżym powietrzu To jeden z najważniejszych neuroprzekaźników przyczyniający się do lepszej...