Petit Beurre kakaowe Jutrzenka do zimowych ciast

20 grudnia 2012, dodał: KMC PR
Artykuł zewnętrzny
Zima to wymarzona pora na domowe wypieki. Unoszący się w domu aromat pieczonego ciasta z cynamonową nutą uprzyjemnią chłodne i długie wieczory. Zwłaszcza te z herbatnikami Petit Beurre kakaowe Jutrzenki, białą czekoladą  i kandyzowanymi wiśniami.
Petit Beurre kakaowe Jutrzenki to chrupiące herbatniki przygotowane w oparciu o tradycyjną recepturę. Są to pierwsze na rynku kakaowe ciastka, przeznaczone specjalnie do wypieków. Herbatniki idealnie sprawdzą się jako spody  domowych ciast, ponieważ nie nasiąkają pod wpływem kremów i mas, a także nie kruszą się podczas przycinania do wymiaru formy. Można nimi zastąpić tradycyjne kakaowe kruche ciasto.
Do rozgrzewającej herbaty z sokiem malinowym Jutrzenka poleca cynamonowe ciasto z białej czekolady i kakaowych herbatników. Kandyzowane wiśnie zatopione w delikatnej białej czekoladzie ze szczyptą aromatycznego cynamonu oraz sekretnym składnikiem… herbatnikami Petit Beurre kakaowymi stanowią kwintesencję zimowych wypieków.
Czy wiesz, że…
Cynamon to jedna z najstarszych przypraw, ale także afrodyzjak. Mitologia głosi, że jako składnika słodkich dań używała go Afrodyta, grecka bogini miłości. Przyjemny, słodkawy, korzenny zapach oraz smak cynamonu znajdują zastosowanie zarówno w potrawach słodkich, jak i pikantnych.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz