Pasta z bobu – sprawdzony przepis

23 lipca 2013, dodał: kociara
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • szklanka gotowanego bobu
  • kilka listków natki pietruszki
  • ząbek czosnku
  • łyżka łagodnej musztardy
  • łyżka wody
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Ugotowany bób obieramy z łupinek i blenderujemy. Natkę pietruszki kroimy drobno. Obrany ząbek czosnku siekamy. Natkę i czosnek wrzucamy do zmiksowanego bobu. Dodajemy musztardę i wodę. Ponownie włączamy blender i miksujemy do momentu powstania gładkiej zielonej masy. Próbujemy i sprawdzamy czy nie brakuje soli lub pieprzu, jeśli dosypujemy przypraw ponownie włączamy blender aby się nam składniki dobrze wymieszały. Smacznego:)



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz