Naturalne wzmocnienie odporności. Moja opinia o suplemencie Imuno

22 stycznia 2020, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

 

Kto lubi katar? Pewnie nikt, tym bardziej ja. Ale co począć, gdy po prostu uwielbiam się przeziębiać. I bardzo ciężko mi tego nie robić. Staram się więc ze wszystkich sił nie chorować i naturalnie wzmocnić odporność. Tylko jaki suplement wybrać, gdy wszystkie twierdzą, że są najlepsze. Na szczęście mam swój typ…

Lepiej zapobiegać niż leczyć

To naprawdę trafne stwierdzenie. Zwłaszcza, że wizyta przeziębionego człowieka z podejrzeniem grypy w podstawowej opiece zdrowotnej kończy się przeważnie wypisaniem recepty na antybiotyk, tak na wszelki wypadek. Antybiotyk chociaż czasami jest potrzebny, to nie pomaga na wszystko, a brany bez powodu paradoksalnie obniża odporność.

Dlatego szukam naturalnego suplementu, który wzmocni moją odporność, po to żeby odwiedzać lekarza jak najrzadziej. Czego oczekuję od suplementu diety? Chcę skutecznego i mocnego składu, czegoś więcej niż tylko witamina C i rutyna. Nie bez znaczenia są również bezpieczeństwo produkcji i wysokiej jakości składniki aktywne. Przede wszystkim niech to nie będą „jakieś” składniki, tylko takie o skuteczności potwierdzonej badaniami klinicznymi. Wiem, że Natura działa, ale mimo wszystko potrzebuję dowodów naukowych.

 Wszystko to i sporo więcej znalazłam w suplemencie diety Imuno. Co sprawia, że Imuno wyróżnia się na tle innych suplementów?

 Bogaty i ciekawy skład

  • Echipower ™ wysuszony sok z ziela jeżówki purpurowej [2,4% ꞵ-1,2-D-fruktofuranozydów].

Wpływ jeżówki purpurowej (Echinacea purpurea) na poprawę odporności jest mi znany od dawna. Jeżówka łagodzi przeziębienie i objawy grypy. W Echipower ™ moją uwagę zwraca fakt, że producent po pierwsze zadbał o jakość tego składnika, który pozyskuje metodą, która zapewnia optimum działania. Po drugie to działanie jest potwierdzone badaniami naukowymi. Podobnie sytuacja wygląda z kolejnym składnikiem aktywnym.

  • M-Gard® – ekstrakt z drożdży piekarskich [beta-1,3 / 1,6-glukan].

M-Gard® różni się od innych beta-glukanów specjalną metodą produkcji, dzięki której zachowuje wysoką aktywność biologiczną. W jaki sposób działa beta-glukan? Jak potwierdziły badania kliniczne: aktywuje wrodzoną odporność organizmu, dzięki czemu ma ona szansę zadziałać zanim rozwinie się infekcja.

  • Ekstrakt z owoców dzikiej róży (Rosacanina) [70%witaminyC].

Dzika róża uważana jest za jedno z najlepszych źródeł witaminy C, ale również zawiera flawonoidy, dlatego działa antyoksydacyjnie i wzmacnia odporność. W Imuno zwraca uwagę fakt, że ekstrakt z dzikiej róży jest standaryzowany, czyli zawsze znajduje się w nim 70% witaminy C.

  • Witamina D i cynk, których obecność może nie jest oczywista, bo z poprawą odporności kojarzy się głównie witamina C. Ale zarówno witamina D, jak i cynk również wpływają pozytywnie na układ immunologiczny, wzmacniają go i podnoszą odporność organizmu na infekcje. Tak twierdzą badania naukowe.

A bezpieczeństwo produkcji? Jak najbardziej, bo Imuno powstaje w zakładzie, który spełnia wszystkie normy jakości. Nie zawiera alergenów, GMO i jest odpowiedni dla wegan. Jeżeli wzmacniać odporność to naturalnie i bezpiecznie, dlatego nie pozostaje mi nic innego, jak nie dać się przeziębieniu i grypie…

 

 

 

 

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Naturalne wzmocnienie odporności. Moja opinia o suplemencie Imuno

  1. avatar Angela pisze:

    wartościowa opinie

Dodaj komentarz