Naleśniki z mąki kukurydzianej na oleju rzepakowym

12 kwietnia 2013, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Naleśniki z mąki kukurydzianej

Naleśniki z mąki kukurydzianej
Składniki:

 

3 jajka
2 szklanki mąki kukurydzianej Sante
0,5 szklanki mleka
0,5 szklanki wody gazowanej
4 łyżki cukru
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 
1 łyżeczka cukru waniliowego 
olej rzepakowy
Wykonanie
Mikserem zaczynam miksować jajka. Następnie dodaję cukier nadal miksując. Kolejno powoli dodaję składniki po trochu mąki, wody, mleka, cukru, proszku i cukru waniliowego. Dodaję do ciasta również łyżkę oleju. Gdy ciasto jest zbyt gęste dodaję wody lub mleka. Ciasto ma być lejące się i w miarę rzadkie. Na patelni rozgrzewam odrobinę oleju i smażę naleśniki – z obu stron na rumiano. Podaję na ciepło z nutellą
Firma Sante zorganizowała dla swoich klientów loterię :) Nagrody są bardzo atrakcyjne bo jest to między innymi wycieczka i karty upominkowe!
Kupując produkty firmy Sante zwróćcie uwagę czy na opakowaniu na pewno widnieje żółta naklejka – bo to na niej możecie znaleźć kod który bierze udział w losowaniu.
Jeśli Wasz produkt ma żółtą naklejkę tzn, że możecie wziąć udział w loterii!
Zachowajcie ją i paragon i wygrywajcie nagrody :)
Wszelkie dodatkowe informacje możecie znaleźć na stronie firmy Sante – http://www.sante.pl/
A produkty oprócz zwykłego sklepu możecie również kupić w sklepie internetowym – http://www.sklep.sante.pl/
 

Dlaczego olej rzepakowy? :)Olej rzepakowy to źródło kwasów omega-3 i omega-6, wspomagających utrzymanie właściwego poziomu cholesterolu we krwi; witaminy E (zwanej witaminą młodości), K (ważnej szczególnie w diecie dzieci) i prowitaminy A.

 
Testowała:

Kasia – Od niedawna jestem blogerką. Testuję już kilka produktów i jestem bardzo zadowolona ze współpracy :) chętnie podejmę nowe próby i testowanie
Prowadzi bloga: http://elficzna.blogspot.com/



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Naleśniki z mąki kukurydzianej na oleju rzepakowym

  1. avatar womanizer pisze:

    Poza wiadomymi zdrowotnymi właściwościami oleju rzepakowego, jest on najlepszy do smażenia także z bardzo podstawowego powodu – ma wysoką temperaturę dymienia, dzięki czemu nie przypala się tak łatwo :)

Dodaj komentarz