Makaron zasmażany z serem w 25 minut

30 czerwca 2011, dodał: beatkaa153
Artykuł zewnętrzny

Składniki

makaron 20 dag
cienka kiełbasa 10 dag
cebula 1 sztuka
papryka 1 sztuka
żółty ser 10 dag
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przygotowanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie i osączyć. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Wędlinę pokroić w plasterki. Cebulę w piórka. Na patelni rozgrzać tłuszcz, dodać kiełbasę. Potem cebulę. Przesmażyć cały czas mieszając. Dodać paprykę i jeszcze chwilę smażyć. Dodać makaron. Wszystko wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tartce. Pietruszkę drobno pokroić. Do makaronu dodać trochę pietruszki i wymieszać. Gorący makaron wykładać na talerz i szybko obficie startym serem. Dekoracyjnie obsypać natką pietruszki.

file1309445187