Makaron z brokułami

21 czerwca 2013, dodał: lucynako
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 opakowanie makaronu świderki (ok.40 dkg.),

25 dkg.brokułów (może być więcej-wg.uznania)

2 średnie cebule,

30 dkg.chudego boczku,

2-3 łyżki oleju,

3  ząbki czosnku,

1 kostka bulionu warzywnego,

sól i pieprz.

Przygotowanie: Makaron gotujemy ok. 10 minut. Brokuły podzielić na różyczki. Zagotować wodę, rozpuścić w niej kostkę warzywną. Włożyć brokuły, gotować 5 minut, odcedzić. w tym czasie czosnek obrać, drobno posiekać i  pokroić w kostkę cebulę. Na oleju podsmażyć cebulę i czosnek. Boczek pokroić i podsmażyć razem z cebulą i czosnkiem jeszcze ok. 3 minuty. Do ugotowanego i odcedzonego makaronu wsypujemy zawartość patelni, całość mieszamy. Makaron wykładamy na talerz, na środek nakładamy ugotowane brokuły. Przyprawiamy solą i pieprzem.

file1307610986



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...