Łososiowe kotleciki z jajkiem

13 marca 2013,
dodał: iwa643
Artykuł zewnętrzny

składniki

30 dag łosoś filet,
4 szt jajka,
1 szt żółtko jaja,
sól morska,
1  cebulka,
1 pęczek koperku
pieprz kolorowy ziarnisty
vegeta  do smaku

Filet z łososia myjemy osuszamy odcinamy skórę i siekamy dużym nożem . Cztery jajka gotujemy na twardo , po ugotowaniu studzimy i siekamy drobno. Cebulkę obieramy i siekamy. Wszystkie składniki dokładnie urabiamy z żółtkiem i solą morską do smaku. Dodajemy pieprz świeżo mielony i posiekany koperek. Jeszcze raz mieszamy doprawiając odrobina vegety . Z masy formujemy małe kotleciki, Patelnie grillowa smarujemy olejem i smażymy kotleciki na złoto.

file1363154053



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....