Krewetki grillowane z pomidorami i TABASCO®
2 średnie pomidory malinowe
16 krewetek
Kilka ząbków czosnku
Sok z 1 cytryny
Kilka gałązek tymianku, rozmarynu i natki pietruszki
TABASCO®
Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
Krewetki oczyścić, umyć i osuszyć. Zamarynować je w soku z cytryny, TABASCO® i drobno posiekanym czosnku. Pomidory przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne. Przyprawić solą i pieprzem. Delikatnie skropić oliwą, ułożyć kilka gałązek tymianku i rozmarynu i opiec na grillu. Kiedy pomidory będą prawie gotowe, na ruszt wrzucamy zamarynowane krewetki i przez kilka minut opiekany po każdej ze stron. Gotowe krewetki ułożyć w pomidorowych „miseczkach” obficie posypanych natką pietruszki i skropionych dobrą oliwą. Doskonałym dodatkiem będzie grillowana bagietka przesmarowana ząbkiem czosnku.