Krewetki grillowane z pomidorami i TABASCO®

26 marca 2013, dodał: 5tka
Artykuł zewnętrzny

Krewetki grillowane z pomidorami i TABASCO®

2 średnie pomidory malinowe

16 krewetek

Kilka ząbków czosnku

Sok z 1 cytryny

Kilka gałązek tymianku, rozmarynu i natki pietruszki

TABASCO®

Oliwa z oliwek

Sól, pieprz

 

Krewetki oczyścić, umyć i osuszyć. Zamarynować je w soku z cytryny, TABASCO® i drobno posiekanym czosnku. Pomidory przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne. Przyprawić solą i pieprzem. Delikatnie skropić oliwą, ułożyć kilka gałązek tymianku i rozmarynu i opiec na grillu.  Kiedy  pomidory będą prawie gotowe, na ruszt wrzucamy zamarynowane krewetki i przez kilka minut opiekany po każdej ze stron. Gotowe krewetki  ułożyć w pomidorowych „miseczkach” obficie posypanych natką pietruszki i skropionych dobrą oliwą. Doskonałym dodatkiem będzie grillowana bagietka przesmarowana ząbkiem czosnku.

file1364300062



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz