Kotlety rybne

24 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Kotlety rybne

Czas : 1 godzina
Składniki ;

½ kg oczyszczonych filetów rybnych ( bez skóry )
15 dag surowego boczku
1 cebula
1 mała bułeczka namoczona w mleku
sól
pieprz mielony
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia

Zmielić filety i boczek. Odcisnąć bułkę . Cebulę drobno usiekać i zeszklić na 1 łyżce oleju. Wymieszać wszystkie składniki .Doprawić solą i pieprzem . Formować kotleciki – panierować w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno Np. zalane galaretą rybną .

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....