Konkurs z marką ROLNIK – wyniki!

15 listopada 2016, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

 

noze-logo

Serdecznie dziękujemy wszystkim naszym wspaniałym miłośniczkom gotowania za moc smacznych i rozgrzewających przepisów na dania z fasolą lub kukurydzą marki ROLNIK! Po szczegółowym zbadaniu składników, przypraw i sposobów przygotowania postanowiliśmy nagrodzić autorki następujących przepisów:

 

Kremowa zupa kukurydziana z mleczkiem kokosowym i imbirem – autor AGA

Risotto Worcestershire z czarną fasolą i wołowiną – autor Dobrodziejka

Placki ziemniaczane z kukurydzą – Katarzyna Wilk

Pycha rozgrzewająco-sycący gulasz curry z piersią z kury – Marzęsa

 

Serdeczne gratulacje! Redakcja skontaktuje się drogą mailową z laureatami konkursu, nagrody wysyła sponsor konkursu.

 

czarna-fasola-kukurydza

 

Laureaci konkursu  otrzymają od firmy Rolnik zestawy noży z powłoką ceramiczną, które na pewno przydadzą się w każdej kuchni! W każdym zestawie nagród jest także obieraczka do warzyw.

 

O firmie:

Firma Rolnik działa na polskim rynku od 21 października 1991 roku. W chwili obecnej firma ugruntowała swą pozycję na rynku branży spożywczej, zdobyła uznanie specjalistów z branży a przede wszystkim Klientów. Produkty marki Rolnik są obecne w większości sklepów kanału nowoczesnego jak i tradycyjnego na terenie całego kraju. Firma od początku istnienia eksportuje swe wyroby do: Anglii, Irlandii, Czech, Słowacji, Łotwy, Niemiec, Węgier, Bułgarii i wielu innych.

Oferta firmy Rolnik obejmuje wszelkie produkty warzywne, jakie spotykane są na rynku. Wszystkie te produkty są najwyższej jakości, a ich niepowtarzalne walory smakowe są w stanie zaspokoić nawet najbardziej wyrafinowane gusta. Dzięki temu zdobyły one ugruntowaną, wysoką pozycję na polskim rynku. Ich zalety są wysoko cenione przez coraz liczniejszych Klientów. Jesteśmy dumni, że stale pracując nad rozszerzeniem asortymentu naszych wyrobów i stale czuwając nad utrzymaniem ich wysokiej jakości, jesteśmy w stanie sprostać stale rosnącym wymaganiom naszych Klientów.

 

zobacz również:

  1. Słodki konkurs na Forum z firmą Brześć – wyniki!
  2. Jesienny konkurs z Balladine – wygraj elegancką narzutkę!
  3. Konkurs na Forum dla aktywnych!
  4. Wygraj weekend w SPA

 

 

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

65 komentarzy do Konkurs z marką ROLNIK – wyniki!

  1. avatar batonzo pisze:

    Zapiekanka ziemniaczana z kaczka i fasolą – czyli resztki obiadowe czas skonsumować
    Zostały mi z obiadu ziemniaki – całkiem sporo i trochę kaczki. Ziemniaki włożyłam więc do formy, na to pomidory z puszki i kaczkę. Trochę przypraw dodałam i ser starkowałam. Podpiekłam w piekarniku a potem fasolkę dorzuciłam, ale już tylko na kilka minut do podgrzania. A ogóreczkiem konserwowym spałaszowałam i

  2. avatar Majka113 pisze:

    PIKANTNE PLACKI Z CZARNĄ FASOLĄ W SOSIE CEBULOWYM:

    Składniki:
    ok1 kg ugotowanych ziemniaków puszka czarnej fasoli Rolnik 1 szklanka mąki pszennej
    2-3 ząbki czosnku
    0,5 łyżeczki pieprzu
    sól do smaku
    olej do smażenia
    Sos:
    5-6 cebul
    3-4 ząbki czosnku
    1 łyżeczka posiekanej papryczki 1 szklanka wody
    2-3 gałązki świeżego tymianku \ może być 1 łyżeczka suszonego\
    1 łyżka oleju
    1 łyżeczka zimnego masła
    Przygotowanie:
    Ugotowane ziemniaki przekręcam przez maszynkę , dodaję z blenderu czarną fasolę, przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz i sól do smaku. Stopniowo dodaję mąkę.. Ciasto powinno mieć konsystencję, jak na kopytka. Następnie formuję niewielkie kulki, które lekko spłaszczam na placuszki Placki smażę na niewielkiej ilości oleju po 3-4 minuty z każdej strony, osączam je z nadmiaru tłuszczu .
    Sos: Cebule drobno siekam ,wrzucam na patelnię z olejem, lekko solę i doprowaczam do zeszklenia. Dodaję drobno posiekany czosnek, gałązki tymianku i łyżeczkę papryczki, dolewam wodę i na małym ogniu gotuję sos ok. 10 -12 minut. Doprawiam solą i pieprzem, na koniec dodaję zimne masło, które pięknie cały sos zemulguje. Gorące placki polewam porcją sosu. Smacznego !.

  3. avatar Dorota pisze:

    Ja na rozgrzanie w czasi zimowych chłodów serdecznie polecam zupę peruwiańską.

    Do jej przygotowania potrzebować będziemy:

    – 1 puszkę fasoli czarnej ROLNIK
    – 1 puszkę fasoli czerwonej ROLNIK
    – 1 puszkę kukurydzy ROLNIK
    – Litr soku pomidorowego
    – 7 ząbków czosnku
    – 600g ziemniaków
    – 500g mięsa mielonego (dowolnego, ale ja używam wołowego)
    – 500g cebuli
    – 1 łyżka masła
    – przyprawy: łyżeczka soli, łyżeczka słodkiej papryki oraz chili i pieprz (wedle uznania)

    Ziemniaki i marchewkę oczywiście obieramy, po czym kroimy w zgrabną kostkę. Zalewamy 2 litrami wody i gotujemy do tej pory, aż warzywa będą prawie miękkie.
    Wtedy dodajemy puszkę kukurydzy ROLNIK, puszkę czarnej fasoli ROLNIK oraz puszkę czerwonej fasoli ROLNIK (nie odsączamy z zalewy).
    Gdy całość gotuje się razem, zabieramy się za krojenie cebuli (najlepiej w piórka) i czosnku (w plasterki). Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy cebulę z czosnkiem. Do tego wszystkiego dodajemy mięso mielone z solą i słodką papryką. Gdy wszystko ładnie nam się podsmaży, dodajemy całość do zupy i wlewamy do niej sok pomidorowy.

    Gotowe danie doprawiamy wedle uznania solą, pieprzem i chili, a podczas jedzenia ocieramy kropelki potu z twarzy i przebieramy się w strój kąpielowy. :-)

    Smacznego!

  4. avatar Inouke pisze:

    Burrriitttoo
    Składniki:
    -puszka kukurydzy,
    -puszka fasoli czerwonej,
    -pomidory w puszce,
    -mała cebula,
    -2 ząbki czosnku,
    -mięso mielone 500 g,
    -ser żółty do potarcia,
    -placki tortilli lub makaron,
    -olej,
    -przyprawy: sól, pieprz cayenne, cynamon
    Przygotowanie:
    Mięso podsmażyć na oleju z cebulą i czosnkiem, następnie dodać przyprawy. Gdy wyparuje cała woda z mięsa, a cebula się zeszkli dodać kukurydzę i fasolę czerwoną. Chwilę smażyć na koniec dodać pomidory. Gotować na małym ogniu, aż cała woda wyparuje. Placki tortilli podgrzać na suchej patelni.
    Podanie:
    Na placek tortilli położyć sos, posypać serem, a następnie zwinąć.
    Placek z całą zawartością można dodatkowo włożyć do nagrzanego pieca na 150 C na kilka minut. Wierzch placka będzie chrupki.
    Smacznego!!!

  5. avatar Karolina pisze:

    Gyros słodko-ostry.

    Składniki:
    -1/2 puszki kukurydzy super słodkiej,
    -2 filety z kurczaka,
    -przyprawa do gyrosa (dodajemy tylko do mięsa),
    -kilka 3-4 liście kapusty pekińskiej,
    -4-5 sztuk ogórków konserwowych,
    -1 czerwona papryka,
    -1 czerwona cebula,
    -4-6 dużych łyżek ketchupu heinz pikantny,
    -4-6 dużych łyżek majonezu winiary,
    -olej do smażenia fileta,
    -szczypta soli i pieprzu,
    Na początek kroimy filet z kury na małe kawałeczki, w między czasie rozgrzewamy na patelni olej, na rozgrzaną już patelnie wrzucamy pokrojonego kurczaka. Podsmażamy mięso i dodajmy pieprz, sól i dużo przyprawy do gyrosa.Następnie odstawiamy mięso do głębokiej miski w której będziemy podawać sałatkę. Kroimy czerwoną cebulę i układamy kolejną warstwę na usmażonego kurczaka .Robimy sos mieszamy majonez z ketchupem w oddzielnym talerzu. Gotowy sos polewamy aby zakryć warwę cebuli nie za dużo.Następnie dodajemy warstwę KUKURYDZY oraz pokrojonych ogórków konserwowych. Potem kolejna warstwa sosu(nie za dużo,aby zakryć warzywa). Na koniec kroimy pekinkę oraz paprykę dodajemy kolejne warstwy najpierw pekinka i papryka. Zajadamy ze smakiem.

  6. avatar lola92 pisze:

    Komosa ryżowa z czarną fasolą

    Składniki:
    1 łyżeczka oleju roślinnego
    1 cebula, posiekana
    3 ząbki czosnku, posiekane
    3/4 szklanki komosy ryżowej (quinoa)
    1 i 1/2 filiżanki bulionu warzywnego
    1 łyżeczka mielonego kminku
    1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
    sól i mielony czarny pieprz do smaku
    1 szklanka zamrożonej słodkiej kukurydzy ROLNIK
    425 g (puszka) czarnej fasoli ROLNIK, opłukana i osuszona
    1/2 szklanki posiekanej świeżej kolendry

    Rozgrzać olej w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać cebulę i czosnek i dusić aż staną się lekko rumiane, około 10 minut. Wymieszać komosę ryżową z mieszaniną cebuli czosnku, zalać bulionem warzywnym. Doprawić kminkiem, pieprzem cayenne, solą i pieprzem czarnym. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Następnie przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż komosa wchłonie bulion i zmięknie, około 20 minut.
    Jeszcze odrobinę zamrożoną kukurydzę wrzucić do rondla i nadal dusić aż do jej podgrzania, około 5 minut. Wymieszać z czarną fasoli i kolendrą. Można od razu podawać.

  7. avatar Mariusz P. pisze:

    Witam. Podaję wam przepis na rozgrzewające danie z czarną fasolą i słodka kukurydzą.
    • 1 puszka czarnej fasoli Rolnik
    • 1 puszka super słodkiej kukurydzy Rolnik
    • 1 duża cebula
    • 3 ząbki czosnku
    • 3 papryczki chili
    • 4 łyżki soku z limonki
    • 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
    • 2 łyżeczki kminku
    • 1 liść laurowy
    • 4 szklanki rosołu (może być bulion mięsny z kostki)
    • 3 łyżki oliwy
    • świeżo zmielony zielony pieprz
    • sól
    Na początek należy obrać i posiekać cebulę, czosnek pokroić w cieniutkie plasterki, a papryczki chili umyć, oczyścić z nasion i drobno posiekać oraz dokładnie zmielić kminek. Cebulę i czosnek należy podsmażyć na patelni i dodać przyprawy: kminek i słodką paprykę i dokładnie wymieszać. Odcedzić fasolę i super słodką kukurydzę i dodać do patelni wraz z posiekanymi papryczkami chili i dokładnie wymieszać wszystkie składniki, po czym wszystko zalać rosołem. Gdy całość się zagotuje wrzucić liść laurowy a następnie przykryć i czekać aż fasola zacznie dochodzić na wolnym ogniu. Gdy fasola będzie miękka solimy ją, przyprawiamy pieprzem i sokiem z limonki i pozostawiamy na 15 minut na wolnym ogniu. Podawać na ciepło. Smacznego.

  8. avatar Adam pisze:

    Witam.
    Dziś przedstawię jak zrobić rozgrzewającą zupę Barszcz ukraiński :)

    20dag wołowiny
    puszka czarnej fasoli Ronlik nawet jest lepsza z czarną fasolą
    1 cebula
    2-3 ziemniaki
    3 buraki
    2 marchewki
    1 pietruszka
    15 dag włoskiej kapusty
    1 szklanka soku z buraków
    1 łyżka oleju
    1 liść laurowy
    3 łyżki śmietany
    pieprz, sól, cukier, koperek

    Pzystępując do przygotowania zupy.
    Fasolę umyć, zalać zimną wodą i pozostawić na kilka godzin, odlać wodę, zalać ponownie wodą, ugotować i odcedzić.
    Cebulę nalezy obrać, posiekać i podsmażyć na oleju, dusić ok. 5 minut.
    Mięso opłukać, pokroić na małe kawałeczki. Do wrzącej wody wrzucić mięso, cebulę, pokrojone warzywa, włożyć liść laurowy i przyprawić. Gotować na małym ogniu.
    Kiedy mięso i warzywa będą miekkie, dodać czarną fasole Rolnik i sok z buraków. Podgotować, podawać z koperkiem i śmietaną.

    Do barszczu można dodać także pomidory albo koncentrat pomidorowy i ząbek czosnku :)

    Smacznego :)

  9. avatar Marta pisze:

    Gęsta, rozgrzewająca zupa z czarnej fasoli – w sam raz na jesienne i zimowe chłody
    Składniki:

    2 puszki fasoli czarnej ROLNIK
    szklanka wody
    ¼ szklanki drobno pokrojonej białej cebuli
    ¼ szklanki drobno posiekanej dymki
    ¼ szklanki drobno pokrojonej papryki
    ¼ szklanki pokrojonych grzybów (dowolnych)
    3 ząbki drobno pokrojonego czosnku
    2 łyżki oleju kokosowego
    sól
    mielona papryka (ostra)
    kminek
    Puszkę nieodsączonej czarnej fasoli zblendować w szklance wody do uzyskania jednolitej konsystencji.
    Cebule, grzyby, paprykę oraz czosnek podsmażyć na oleju kokosowym.
    Gdy warzywa będą miękkie, dodać czarną fasolę (z blendera), delikatnie mieszać na małym ogniu.
    Dodać druga puszkę czarnej fasoli, sól, paprykę mieloną oraz kminek. Ponownie wymi

  10. avatar Ania.M pisze:

    Złote kotleciki kukurydziane.

    Przygotujmy odsączoną puszkę kukurydzy konserwowej Do tego przyprawy wedle uznania oraz sól i pieprz , 2 jajka i odrobinę mąki. Białka jaj ubijamy na pianę, dodajemy resztę składników, w tym mąkę – ilość do uzyskania konsystencji dosyć zwartej. Kotleciki powinny być lekkie i puszyste, mąki nie będzie więc dużo. Kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażymy krótko z obu stron. Podajemy z dowolną surówką.

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Fotowoltaika - największy problem r…
Zespół naukowy z USA, Wielkiej Brytanii i Włoch opracował urządzenie rozwiązujące problem nagrzewających...
Wczesne truskawki niezdrowe?
Wczesnowiosenne owoce i warzywa zawierają szeroką gamę szkodliwych dla zdrowia pestycydów. Te sprowadzane...
W jakiej pozycji spać?
Spanie w nieodpowiedniej pozycji może prowadzić do dolegliwości bólowych, migren, uczucia zmęczenia. Zdaniem kręgarzy...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Parlament Europejski przegłosował dyrektywę EPBD. Jej celem jest zwiększenie efektywności energetycznej budynków i eliminacja paliw...