Konkurs wiosenny Aquaphor – wyniki!

13 marca 2019, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Serdecznie dziękujemy za ogromną ilość nadesłanych komentarzy na portalu i facebooku oraz maili w związku z naszym konkursem wiosennym zorganizowanym wraz z marką AQUAPHOR! Miło nam ogłosić, że dzbanki ze szklaneczkami trafiają do:

 

Iga

AGNES

Mój przepis to kolorowa sałatka, idealna do zjedzenia przed treningiem. Robię ją w dwóch wersjach – warzywnej i owocowej, w zależności od nastroju. Jestem osobą aktywną, często ćwiczę, dbam również o swoją dietę, dlatego ta sałatka tak bardzo przypadła mi do gustu. Jej niska kaloryczność oraz zawartość witamin to dla mnie ogromny plus. Co najlepsze – jej przygotowanie zajmuje mi mniej niż 10 minut!

Składniki:

Baza do obu sałatek:
– mieszanka sałat
– orzechy włoskie
– ser feta lub mozzarella

Sałatka warzywna:
– pomidorki koktajlowe
– żółta papryka
– oliwki

Przygotowanie:
Pomidorki koktajlowe przekroić na pół, paprykę oczyścić i pokroić w małą kostkę. Do miski wsypać zawartość paczki z sałatami, a następnie dodać pokrojone warzywa oraz oliwki. Ser feta/ mozzarellę pokroić w kostkę, orzechy przełamać na małe części i wrzucić do reszty. Wszystko delikatnie wymieszać. Można dodać odrobinę oliwy do smaku.

Sałatka owocowa:
– truskawki
– arbuz
– granat

Przygotowanie:
Truskawki pokroić na małe kawałki, z arbuza wydrążyć kuleczki. Z granatu wyciągnąć pestki i razem z resztą owoców wrzucić na przygotowaną wcześniej w misce zawartość paczki sałat. Ser feta/mozzarellę pokroić w kostkę i dodać do owoców. Na koniec wrzucić rozdrobnione orzechy włoskie. Delikatnie wymieszać.

Smacznego! :)

Agnieszka Hubner

Mam świetny pomysł na wiosenną sałatkę z kiełkami brokułu i rzodkiewki, kurczakiem, serem feta i dresingiem z pomelo. Pyszna, orzeźwiająca.
Składniki:
mix sałat ok 200 g
40 g kiełków warzyw np brokułu, rzodkiewki
chilli kolorowe: czerwone, żółte, zielone, pomarańczowe
1/4 owocu pomelo miąższ
5 pomidorków koktajlowych
150 g sera feta
upieczona pierś lub udko z kurczaka
gruszka
dresing: sok z 1/2 cytryny, sok z 1/4 pomelo, łyżeczka miodu, łyżeczka musztardy, oregano, tymianek, bazylia szczypta, sól, 2 łyżki oliwy z oliwek
(proporcja 2:1 oliwa do soku)
Sposób:
Gruszkę pokroić w plastry i grillować na suchej patelni.
Sałatę rozłożyć na półmisku, dodać pokrojoną w kostkę fetę, kiełki, pomidorki i pomelo pokrojone, gruszkę w paski pokrojoną, chilli w plasterkach, na wierzchu ułożyć upieczone kawałki mięsa.
Zrobić dresing do sałatki, którym należy polać przed samym podaniem porcję. Wymieszać podane składniki.
Smacznego

serdeczne gratulacje! Redakcja wysyła nagrody w ciągu 7 dni na własny koszt

 

 

Nagrodami w konkursie byly zestawy zawierające dzbanek filtrujący Amethyst Aquaphor wraz z eleganckimi szklaneczkami.

Dzbanek filtrujący Amethyst

Wyjątkowo popularny dzbanek filtrujący o pojemności 2,8 l, wyposażony w żebrowaną pokrywkę umożliwiającą nalewanie wody bez konieczności jej zdejmowania oraz mechaniczny wskaźnik zużycia wkładu, który ułatwia codzienne korzystanie z dzbanka i przypomina o konieczności terminowej wymiany wkładów.

Uniwersalny wymienny wkład filtrujący B25 Maxfor skutecznie usuwa z wody wodociągowej wszelkie szkodliwe zanieczyszczenia, takie jak: związki organiczne, żelazo, ołów i chlor, usuwa osady i nieprzyjemny zapach. Wszystkie elementy dzbanka zostały wyprodukowane z wysokiej jakości bezpiecznych materiałów BPA free.

https://aquaphor.com/

 

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

42 komentarzy do Konkurs wiosenny Aquaphor – wyniki!

  1. avatar Dawid Max pisze:

    Składniki:
    pierś z kurczaka
    200 g żółtego sera Aldamer MSM Mońki
    duża garść mieszanki sałat (wedle uznania: masłowa, roszponka, rukola)
    pół czerwonej papryki
    pół zielonej papryki
    dwie łyżki kukurydzy z puszki
    ogórek konserwowy (można zamienić na świeżego zielonego ogórka)
    150 ml jogurtu naturalnego
    łyżeczka słodkiej papryki w proszku
    łyżka oliwy
    sól, pieprz
    Sposób przyrządzenia:
    Pierś kurczaka pokroić w małe kawałki, oprószyć słodką papryką, solą i pieprzem. Podsmażyć na oliwie. Sałatę poszarpać, a ser, ogórek i papryki pokroić. Składniki wymieszać z kukurydzą. Jogurt naturalny przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy kurczak lekko wystygnie, ułożyć go na sałatce, a całość polać doprawionym jogurtem.

  2. avatar LadyPinka pisze:

    Idealna wiosenna sałatka? – Buraczana z serem i orzechami. To dobry pomysł na sycącą kolację lub lekki obiad. Można ją przygotować dzień wcześniej i zabrać do pracy(nie podcieknie wodą czy sokiem ze świeżych warzyw). Na dodatek do jej przygotowania nie używa się nowalijek czy importowanych świeżych warzyw, które wczesną wiosną nie dostarczają zbyt wielu witamin (natomiast skutecznie zwiększają spożycie różnorakich chemikaliów).
    A oto przepis (można go modyfikować wg upodobań):
    – 3 średniej wielkości buraki (mogą być mrożone lub ewentualnie ze słoika),
    – 3 jajka
    – 3 łyżki orzechów włoskich
    – 2-3 małe ogórki konserwowe (można dać twarde ogórki kiszone – będzie jeszcze zdrowiej:) )
    – pół puszki kukurydzy
    – pół puszki groszku
    – 1 cebula
    – 100 g żółtego sera
    – 1,5 łyżki majonezu
    – 2 łyżeczki musztardy
    – sól, pieprz

    Buraki i jajka ugotować. Ser zetrzeć na grubych oczkach. Kukurydzę i groszek odcedzić. Buraki, jajka, ogórki i cebulę pokroić na dość drobną kostkę. Wszystkie składniki wymieszać, doprawiając do smaku i posypując na wierzchu posiekanymi orzechami. Smacznego!

  3. avatar Irena pisze:

    Podzielę się dziś z Wami przepisem na sałatkę, która jest idealna na wiosnę- dodaje energii i jest bardzo zdrowa! Sałatka jest prosta w wykonaniu i sycąca. Ten przepis poznałam kilka lat temu i do tej pory jestem mu wierna. Spróbujcie, a będziecie zachwyceni :-).
    Na sałatkę potrzebujemy:

    2 jajka
    150 g sera feta
    1/4 główki sałaty lodowej
    Garść szpinaku baby
    4 rzodkiewki
    1/2 ogórka najlepiej szklarniowego
    rzeżucha
    szczypiorek
    sól
    pieprz

    Składniki na dressing:

    2 łyżki musztardy miodowej
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki soku z cytryny
    1 łyżka miodu
    2 łyżki oliwy
    1 łyżka sera feta

    Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na ćwiartki. Ser feta pokroić w kosteczkę. Sałatę i szpinak umyć, porwać na drobne części. Rzodkiewkę i ogórka pokroić w cienkie plasterki. Wszystkie składniki zmieszać, doprawić solą i pieprzem.
    Składniki na sos połączyć ze sobą i polać nim przygotowaną sałatkę. Posypać szczypiorkiem i rzeżuchą.
    Smacznego!

  4. avatar Sylwusia26 pisze:

    Wiosenna sałatka, w głowie zawróciła,
    A ponownie na stół, z radością wróciła,
    By nadać świeżości życiu dnia każdego,
    Życzyć z posiłkiem dookoła smacznego.

    Prosta i smaczna każdemu ona zalecana,
    Można ją smakować w południe i z rana,
    Można i wieczorem! Gdy najdzie ochota,
    Wiosenna sałatka, w głowie sie już mota.

    SKŁADNIKI:
    1) 1 mała sałata
    2) 3 średnie pomidory
    3) 1/2 czerwonej papryki
    4) 4 ogórki ( najlepiej gruntowe )
    5) 1 pęczek rzodkiewek
    6) 1 pęczek szczypiorku

    SOS ( polewa, aby sałatka nie była sucha)
    1) 4 łyżki oleju
    2) 3 łyżki octu winnego
    3) Sól i pieprz ( według uznania )

    PRZYGOTOWANIE:
    Sałatę umyj, osusz i na kawałki posiekaj,
    Sparz i obierz pomidory, dłużej nie czekaj,
    Obierz ogórki i pokrój w kostkę z warzywami,
    Posiekaj szczypiorek ! Wymieszaj i ciesz się smakami.
    Przygotuj sos składniki ze sobą mieszając,
    I ciesz się smakiem, sałatkę tą zajadając !

    Oto ulubiona sałatka co Wiosną zagościła,
    Świeżość i uśmiech na nowo mi przemyciła,
    Tak długo czekałem, by radość znów grała,
    Ulubiona Wiosenna Sałatka w duszy zagrała.

    Idealna do pracy czy szkoły, a nawet i w domu,
    Ulubionej Wiosennej sałatki nie oddam nikomu,
    Króluje mi co dzień i mnóstwo zdrowia oferuje,
    Wiosenną sałatką w domu każdy się poczęstuje.

  5. avatar Erna pisze:

    Moja ulubiona wiosenna sałatka doskonała na każda okazję, śniadanie , obiad, czy kolację.
    WIOSENNY MIX

    SKŁADNIKI:
    1 brokuł,
    1 mała puszka kukurydzy,
    3 ugotowane na twardo jajka
    szczypiorek, kilka piórek
    kilka rzodkiewek,
    kilka pomidorków koktajlowych,
    sos czosnkowy
    grzanki
    sól i pierz

    Wykonanie: Brokuł, krótko ugotować w osolonej wodzie, odcedzić wodę i przełożyć do salaterki lub półmiska jako pierwszą warstwę. Posypać solą i pieprzem. Następnie wyłożyć odsączoną kukurydzę, na kukurydzę położyć pokrojone w ćwiartki jajka oraz połówki lub plasterki rzodkiewki, posypać pieprzem i solą. Następnie polać wszystko sosem czosnkowym ale też może być zwykły majonez. Posypać szczypiorkiem i udekorować grzankami oraz całymi pomidorami koktajlowymi. Smacznego!

  6. avatar Magda pisze:

    Mój przepis na wiosenną sałatkę:

    Składniki:
    – liście szpinaku baby (duża garść)
    – pomarańcza (2 duże cząstki)
    – truskawki (2 duże truskawki)
    -mini mozzarella (4-5 kulek)
    -czerwona cebula (3-5 cienkich plasterków)
    – orzechy nerkowca (10 orzeszków)

    Składniki na sos:
    – Oliwa z oliwek
    – ocet balsamiczny z Modeny
    – miód płynny

    Przepis. Na talerz wysypujemy liście szpinaku baby bez twardych ogonków. Mini mozzarellę przekrawamy na pół i rozsypujemy po szpinaku. Truskawki przekrawamy na ćwiartki, pomarańcze dzielimy na czaski w zależności od rozmiaru przekrawamy na pół lub na mniejsze części. Rozkładamy na szpinaku. Czerwona cebule kroimy na cieniutkie piórka i ukladamy na sałatce. Orzeszki nerkowca prażymy na suchej patelni aż się zarumienią – posypujemy sałatkę. Całość polewamy dressingiem (1 miarka miodu, 1 miarka oliwy, 0,5 miarki octu balsamicznego- wszystko mieszamy do połączenia składników)

    Uwaga! Sałatka uzależnia! A szczególnie dressing!

    Smacznego! Całość podajemy z przefiltrowaną wodą w dzbanku Aquaphor z dodatkiem kostek lodu z wody cytrynowej z gałązka rozmarynu!

  7. avatar Viki28 pisze:

    Mój prosty przepis na ulubioną lekką wiosenną sałatkę:

    Składniki:
    brokuł
    2-3 jajka
    2 pomidory
    czerwona cebula
    1/2 puszki kukurydzy
    grubo mielony pieprz
    sól
    2 łyżki majonezu.

  8. Sałatka z pchali kiełkami i przepiórczym jajem

    Wiosenna sałatka z gruzińskimi pchali. Są to pyszne orzechowe kulki z dodatkiem buraków. Sałatkę zrobiłam z jajkami przepiórczymi w koszulce, i kiełkami rzodkiewki. Sałatka wegetariańska, lekka i bardzo zdrowa.

    gruzińskie pchali:

    70 g orzechów włoskich

    140 g buraków pieczonych albo gotowanych

    1 łyżka octu winnego

    sól, pieprz, papryka czerwona

    1 łyżka natki pietruszki

    2 łyżki oleju rzepakowego

    1/4 łyżeczki kolendry

    szczypta majeranku, tymianku

    sałatka:

    7 jajek przepiórczych

    1 łyżka octu

    5 dkg sera feta

    50 g szpinaku baby

    1 garść kiełków

    1 kawałek ogórka zielonego

    1/2 papryczki chili żółtej

    4 pomidory suszone

    10 kulek buraków z zalewy

    olej z suszonych pomidorów

    Pchali:

    Orzechy mielę, buraki ścieram na tarce oczka drobne. Przekładam do miski, dodaje sól, pieprz, ocet winny, majeranek, tymianek, kolendrę ścieram w moździerzu, dodaję olej, natkę pietruszki, paprykę czerwoną. Mieszam i formuję małe kulki.

    Sałatka:

    Szpinak myję, osuszam, układam na talerzu, dodaję kiełki. Do garnka wlewam wodę, dodaję ocet i zagotowuję. Do gotującej wody wbijam jajka i gotuję dwie minuty. Jajka układam na talerzu, dodaję pomidory pokrojone, pchali, kulki buraków, plastry ogórka, chili pokrojone, ser feta. Sałatkę polewam oliwą z suszonych pomidorów.

    Smacznego :-)

  9. avatar Sylwia pisze:

    Jak sałatka wiosenna to koniecznie z rzodkiewką! Rzodkiewka ma bardzo mało kalorii, jest zdrowa i przyspiesza przemianę materii. Zawiera między innymi potas, witaminę C i witaminy z grupy B. Nie żałujmy jej w naszej sałatce!

    Sałatka warstwowa z rzodkiewką:

    Rzodkiewka – pęczek
    Szynka – 200g
    Jajka – 4
    Ser żółty – 100g
    Szczypiorek – mały pęczek
    Majonez – 4/5 łyżek

    Szynkę pokroić na drobne kawałki i ułożyć na dnie miseczki. Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę i ułożyć kolejną warstwę. Szczypiorek drobno posiekać- stworzy on następną warstwę. Na szczypiorek zetrzeć ser żółty. Na szczycie ułożyć drobno posiekaną rzodkiewkę.

    Sałatka jest znakomita zarówno na śniadanie jak i kolację. Smacznego!!!

  10. avatar makra pisze:

    Pyszna sałatka z czosnku niedźwiedziego, szparagów i koziego sera

    Składniki :
    Pęczek czosnku niedźwiedziego
    4 główki szparagów
    1 ząbek czosnku
    Trochę oliwy do smażenia
    kiełbasa chorizo
    1/4 kostki bałkańskiego, koziego sera feta
    4 małe pomidory malinowe
    różne sałaty – najleszy jest gotowy mix
    sos:
    3 łyżki maślanki
    1 łyżka soku z limonki
    1 ząbek czosnku
    troszkę oliwy

    Przepis: podsmaża,y kiełbaskę chorizo i ściągamy ją z patelni, na tym samym tłuszczu podsmażamy pokrojony czosnek, a nastepnie wyjmujemy go na papier. Kiełbaskę chorizo razem z tłuszczem z patelni miksujemy az usyskamy konsystencję piasku. Sałaty mieszamy z czosnkiem niedzwiedzim, pokrojonymi szparagami (wzdłuż główkami) oraz z pokrojonym pomidorem. Posypujemy wszystko serem i mieszamy. Następnie maślankę mieszamy z oliwą, czosnkiem i limonką. Polewamy sałatkę i posypujemy naszym chorizo.

    Smacznego

Dodaj komentarz