Kotleciki z kaszy jęczmiennej

6 września 2012, dodał: andzia6668
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

* 3 szklanki ugotowanej kaszy jęczmiennej,

* 2 jajka,

* sól, pieprz,

* 4 łyżki bułki tartej i do panierki,

* 1 średnia cebulka,

Wykonanie:

Ugotowaną kaszę przedkładamy do miski,niech trochę się ostudzi.
Drobno siekamy jedną średnią cebulkę i ją obsamażamy. Cebulkę wrzucamy do kaszy. Następnie przyprawiamy solą,pieprzem,dodajemy dwa jajka,4-5 łyżek tartej bułki,wszystko razem dokładnie mieszamy.

Formujemy kotleciki, maczając ręce w wodzie aby było łatwiej,panierujemy w bułce tartej i smażymy na patelni na złoty kolorek.

Do kotlecików zrobiłam sos:
dosłownie parę plasterków boczku przesmażyłam do tego drobno pokrojona marchewka i trochę pomidorka.

file1346956741



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz