Karp faszerowany z pieczarkami, kaszą manną

22 listopada 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 1 kg karpia
– 2 cebule
– szklanka kaszy manny
– 2 jaja
– 2 łyżki śmietany
– szklanka bulionu
– 6 pieczarek
– czerwona papryka
– olej
– sól. pieprz

Karpia oskrobać z łusek, naciąć przy skrzelach od strony podgardla, wyjąć wnętrzności, uważając, by nie uszkodzić pęcherzyka żółciowego, dokładnie umyć pod silnym strumieniem wody, natrzeć solą i odstawić na godzinę do lodówki. Bułkę namoczyć w niewielkiej ilości bulionu. W pozostałym bulionie ugotować kaszę z łyżką oleju, odcedzić i ostudzić.
Paprykę upiec w piekarniku, wyjąć i włożyć do garnka z przykrywką, zdjąć skórkę. Pokroić w drobną kostkę paprykę, cebulę i pieczarki oczyścić, pokroić i przesmażyć z papryką na oleju, dodać kaszę, odciśniętą bułkę, wbić jajko, wlać śmietanę, przyprawić solą, pieprzem i wymieszać. Farszem nadziewać karpia i zszyć, rybę ułożyć w natłuszczonej brytfannie i piec 25 minut w temperaturze 180 stopni C.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...