Karp faszerowany z pieczarkami, kaszą manną | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Karp faszerowany z pieczarkami, kaszą manną

22 listopada 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 1 kg karpia
– 2 cebule
– szklanka kaszy manny
– 2 jaja
– 2 łyżki śmietany
– szklanka bulionu
– 6 pieczarek
– czerwona papryka
– olej
– sól. pieprz

Karpia oskrobać z łusek, naciąć przy skrzelach od strony podgardla, wyjąć wnętrzności, uważając, by nie uszkodzić pęcherzyka żółciowego, dokładnie umyć pod silnym strumieniem wody, natrzeć solą i odstawić na godzinę do lodówki. Bułkę namoczyć w niewielkiej ilości bulionu. W pozostałym bulionie ugotować kaszę z łyżką oleju, odcedzić i ostudzić.
Paprykę upiec w piekarniku, wyjąć i włożyć do garnka z przykrywką, zdjąć skórkę. Pokroić w drobną kostkę paprykę, cebulę i pieczarki oczyścić, pokroić i przesmażyć z papryką na oleju, dodać kaszę, odciśniętą bułkę, wbić jajko, wlać śmietanę, przyprawić solą, pieprzem i wymieszać. Farszem nadziewać karpia i zszyć, rybę ułożyć w natłuszczonej brytfannie i piec 25 minut w temperaturze 180 stopni C.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak stawiać granice innym ludziom?
Niektórzy obawiają się, że sztywne ustalenie granic pozbawia szansy na bliską relację, ale...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Czego nie mówić będąc w związku? 1. Nie masz nic do gadania. Chodzi o wszystkie zdania ograniczające...
Jedzenie, które zmniejsza ryzyko ch…
Nowe badania opublikowane w czasopiśmie "BMC Medicine" przekonują, że jedząc orzechy zamiast jajek możemy...
Podwyżka renty socjalnej
Sejm zajmuje się projektem podwyżki renty socjalnej. Świadczenie ma wzrosnąć aż trzykrotnie! Dzięki...