Gulasz z fasolą

27 listopada 2009,
dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 1 cebula
  • 1 szkl. fasoli
  • olej
  • sól
  • przecier pomidorowy
  • przyprawy: bazylia, pieprz, majeranek
  • 20 dag żółtego sera

Wykonanie:
Ziemniaki obrać, ugotować, pokroić w plastry.Cebulę obrać, posiekać, przesmażyć na oleju w rondelku. Przecier połączyć z 1/2 szklanki wody, dodać przyprawy, wlać do cebuli. Do posmarowanego olejem naczynia żaroodpornego włożyć ziemniaki, ugotowaną fasolę i połowę startego sera, wymieszać, posypać przyprawami, zalać przecierem. Posypać resztą sera. Piec aż ser się lekko zrumieni.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...