Gulasz z fasolą

27 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 1 cebula
  • 1 szkl. fasoli
  • olej
  • sól
  • przecier pomidorowy
  • przyprawy: bazylia, pieprz, majeranek
  • 20 dag żółtego sera

Wykonanie:
Ziemniaki obrać, ugotować, pokroić w plastry.Cebulę obrać, posiekać, przesmażyć na oleju w rondelku. Przecier połączyć z 1/2 szklanki wody, dodać przyprawy, wlać do cebuli. Do posmarowanego olejem naczynia żaroodpornego włożyć ziemniaki, ugotowaną fasolę i połowę startego sera, wymieszać, posypać przyprawami, zalać przecierem. Posypać resztą sera. Piec aż ser się lekko zrumieni.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...