Kotlety z płatków

27 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 40 dag płatków owsianych
  • 3 jajka
  • sól, pieprz
  • 1 cebula
  • tarta bułka
  • olej

Wykonanie:
Płatki owsiane zalać wrzątkiem, postawić na małym ogniu, podgrzewać, ciągle mieszając, aż się rozkleją. Po 20 min. zdjąć z ognia, wystudzić. Cebulę obrać, pokroić, podsmażyć na tłuszczu, dodać do płatków. Połączyć z 2 jajkami, przyprawić do smaku, wymieszać. Masę nabierać łyżką i formować.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Fotowoltaika - największy problem r…
Zespół naukowy z USA, Wielkiej Brytanii i Włoch opracował urządzenie rozwiązujące problem nagrzewających...
Wczesne truskawki niezdrowe?
Wczesnowiosenne owoce i warzywa zawierają szeroką gamę szkodliwych dla zdrowia pestycydów. Te sprowadzane...
W jakiej pozycji spać?
Spanie w nieodpowiedniej pozycji może prowadzić do dolegliwości bólowych, migren, uczucia zmęczenia. Zdaniem kręgarzy...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Parlament Europejski przegłosował dyrektywę EPBD. Jej celem jest zwiększenie efektywności energetycznej budynków i eliminacja paliw...