Gulasz z fasolą

27 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 1 cebula
  • 1 szkl. fasoli
  • olej
  • sól
  • przecier pomidorowy
  • przyprawy: bazylia, pieprz, majeranek
  • 20 dag żółtego sera

Wykonanie:
Ziemniaki obrać, ugotować, pokroić w plastry.Cebulę obrać, posiekać, przesmażyć na oleju w rondelku. Przecier połączyć z 1/2 szklanki wody, dodać przyprawy, wlać do cebuli. Do posmarowanego olejem naczynia żaroodpornego włożyć ziemniaki, ugotowaną fasolę i połowę startego sera, wymieszać, posypać przyprawami, zalać przecierem. Posypać resztą sera. Piec aż ser się lekko zrumieni.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz