Gazpacho zielone z ogórków i selera naciowego

26 kwietnia 2011,
dodał: Barbie1290
Artykuł zewnętrzny

składniki:

400 gram ogórków zielonych
400 m słodkiej śmietanki
2,5 łyżeczki świeżego startego chrzanu
400 ml maślanki
pół pęczka ulubionych ziół świeżych
2 selery naciowe
ząbek czosnku
20 gram masła sklarowanego
4 kromki chleba ciabatta
sól, pieprz

Ogórki obrać, usunąć nasiona, pokroić na cząstki. Zalać śmietaną i dusić 10 minut. Warzywa zmiksować razem z chrzanem i maślanką, doprawić do smaku, wstawić do lodówki. Zioła umyć, selera umyć, łodygi przepołowić na pół. Ząbek czosnku rozgnieść płaską stroną noża i podgrzać na patelni razem z masłem, następnie zrumienić na nim kromki chleba z obu stron.
Gazpacho przelać do szklanek, przybrać ziołami, pomidorem koktajlowym itp.

uwaga: super smakują do tej zupy grillowane krewetki.



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...