Gazpacho zielone z ogórków i selera naciowego

26 kwietnia 2011, dodał: Barbie1290

składniki:

400 gram ogórków zielonych
400 m słodkiej śmietanki
2,5 łyżeczki świeżego startego chrzanu
400 ml maślanki
pół pęczka ulubionych ziół świeżych
2 selery naciowe
ząbek czosnku
20 gram masła sklarowanego
4 kromki chleba ciabatta
sól, pieprz

Ogórki obrać, usunąć nasiona, pokroić na cząstki. Zalać śmietaną i dusić 10 minut. Warzywa zmiksować razem z chrzanem i maślanką, doprawić do smaku, wstawić do lodówki. Zioła umyć, selera umyć, łodygi przepołowić na pół. Ząbek czosnku rozgnieść płaską stroną noża i podgrzać na patelni razem z masłem, następnie zrumienić na nim kromki chleba z obu stron.
Gazpacho przelać do szklanek, przybrać ziołami, pomidorem koktajlowym itp.

uwaga: super smakują do tej zupy grillowane krewetki.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Sklep Peruka.pl - zaprasza!
Cena:
324 zł
Świetnie oczyszcza i nawilża skórę. Zawiera hydrolat z lawendy i inne składniki roślinne.
Cena:
12,66 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Skuteczny demakijaż z olejkiem herbacianym i olejkiem z orzechów macadamia
Cena:
36 zł
Na bazie orzechów piorących
Cena:
35,99 zł
STOP