Filtruj wodę

17 grudnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

woda

Nawet zimą należy pamiętać o piciu dużej ilości wody – właściwie organizm powinien być nawadniany przez cały rok.  Jeśli miałaś kiedyś okazję spróbować wody płynącej prosto z kranu na pewno zauważyłaś ten metaliczny posmak wody chlorowanej. Nasza kranówka bowiem często płynie starymi zardzewiałymi rurami dlatego jej smak i zapach pozostawia wiele do życzenia. Parzona herbata czy kawa z takiej wody powoduje osadzanie się w naszych nerkach szkodliwych szczawianów i prowadzi do kamicy.   We znaki daje się również osad z kamienia, który wypełnia nasze czajniki, czy ekspresy  do przygotowania napojów, takie urządzenia szybciej się  psują i niszczeją. Najlepszym rozwiązaniem więc, jest wlewanie do czajników wody wcześniej filtrowanej, ponieważ filtr poprawia zapach i jakość wody. Taką wodę można również pić bezpośrednio po filtrowaniu najlepiej około 10 szklanej dziennie. Picie wody poprawia ogólną kondycję organizmu: poprawia cerę, usuwa z organizmu zbędne toksyny, nawilża skórę, hamuje apetyt.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz