Drobiowe sznycle z zapasów

25 listopada 2011,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo często zdąża mi się zrobić za dużo sznycli drobiowych. A nie mam ochoty jeść ich ciągle tak samo.

Czas : 40 minut

Składniki :

  • 3-4  gotowe usmażone panierowane sznycle z kurczaka
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki oleju orzechowego
  • 4 łyżki słodkiej śmietanki
  • 4 łyżki wody
  • maggi w płynie do smaku

W garnuszku z grubym dnem lub patelni zagotować masło, olej, śmietankę i wodę. Włożyć sznycle. Skropić odrobiną maggi i dusić szczelnie przykryte parę minut tak by się podgrzały i nabrały smaku sosu.

Dobrze jest w ostatnim momencie wsypać łyżeczkę mielonych orzechów i wymieszać , ale akurat nie miałam.

file1322248429



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....