Drobiowe sznycle z zapasów

25 listopada 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo często zdąża mi się zrobić za dużo sznycli drobiowych. A nie mam ochoty jeść ich ciągle tak samo.

Czas : 40 minut

Składniki :

  • 3-4  gotowe usmażone panierowane sznycle z kurczaka
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki oleju orzechowego
  • 4 łyżki słodkiej śmietanki
  • 4 łyżki wody
  • maggi w płynie do smaku

W garnuszku z grubym dnem lub patelni zagotować masło, olej, śmietankę i wodę. Włożyć sznycle. Skropić odrobiną maggi i dusić szczelnie przykryte parę minut tak by się podgrzały i nabrały smaku sosu.

Dobrze jest w ostatnim momencie wsypać łyżeczkę mielonych orzechów i wymieszać , ale akurat nie miałam.

file1322248429



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...