Drobiowe sznycle z zapasów

25 listopada 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo często zdąża mi się zrobić za dużo sznycli drobiowych. A nie mam ochoty jeść ich ciągle tak samo.

Czas : 40 minut

Składniki :

  • 3-4  gotowe usmażone panierowane sznycle z kurczaka
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki oleju orzechowego
  • 4 łyżki słodkiej śmietanki
  • 4 łyżki wody
  • maggi w płynie do smaku

W garnuszku z grubym dnem lub patelni zagotować masło, olej, śmietankę i wodę. Włożyć sznycle. Skropić odrobiną maggi i dusić szczelnie przykryte parę minut tak by się podgrzały i nabrały smaku sosu.

Dobrze jest w ostatnim momencie wsypać łyżeczkę mielonych orzechów i wymieszać , ale akurat nie miałam.

file1322248429



FORUM - bieżące dyskusje

Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Można znaleźć, ale przy 1-kanałowym zębie.
ryby
Ja jem głównie łososia i tuńczyka.