Dorsz z Piri-Piri

7 lutego 2011,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Smakowita rybka doprawiona na ostro .

Czas : 30 minut + marynowanie

Składniki :

  • 2 kawałki filetów z dorsza
  • 1,5 cytryny
  • olej
  • 1 łyżeczka przyprawy Piri-Piri
  • 2 łyżki pikantnego ketchupu
  • 1 płaska łyżeczka miodu
  • sól
  • mąka
  • 1 łyżka masła

Rozmrożona i odsączona rybę zalać marynata z 2 łyżek oleju , soku z cytryn, ketchupu, miodu ,przyprawy Piri-Piri i zostawić na minimum godzinę . Wyjąć .Osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi. Lekko posolić szczyptą soli. Oprószyć mąką . Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron . Pod koniec smażenia dołożyć na patelnię masło.

file1297101292



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.