Cordon blue

7 sierpnia 2013,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 4 sznycle cielęce, piersi z kurczaka lub indyka
– 2 ząbki czosnku
– sól, pieprz, tymianek
– 4 plasterki żółtego sera
– 4 plasterki szynki
– 2 łyżki mąki
– jajo
– 2 łyżki śmietany
– tarta bułka
– po 2 łyżki masła i oleju

Przygotowanie:

Sznycle opłucz, osusz, natrzyj zmiażdżonym czosnkiem, solą, pieprzem i tymiankiem. Zostaw pod przykryciem 20 minut w chłodnym miejscu. Następnie natnij w każdym głęboką kieszeń. Do każdej kieszeni włóż po plastrze żółtego sera i szynki i zepnij kieszenie wykałaczkami. Mąkę wymieszaj z solą i pieprzem. Jajko dokładnie roztrzep ze śmietaną. Panieruj kotlety najpierw w mące, następnie w jajku i na końcu w tartej bułce. Smaż z obu stron na maśle wymieszanym z olejem (kotleciki powinny być zrumienione).



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...