Pstrąg z farszem z kaszą gryczaną

7 sierpnia 2013, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Ten faszerowany pstrąg jest niezwykle smaczny – polecam!

składniki:

– 2 pstrągi
– sok z cytryny
– sól, pieprz
– olej
– szklanka ugotowanej kaszy gryczanej
– 5 dag startego żółtego sera
– listki bazylii
– łyżka masła
– cytryna
– 15 dag pieczarek
– cebula

Sprawione pstrągi  skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawami i odstawić na około 15 minut. Pieczarki pokroić w plasterki, zrumienić  z posiekaną cebulką na oleju.
Kaszę gotować około 10 minut we wrzącej wodzie.Wymieszać kaszę z cebulką i pieczarkami oraz startym serem.

Farszem napełnić ryby, spiąć wykałaczką, ułożyć na folii aluminiowej, na wierzchu położyć listek bazylii i po kawałku masła. Zawinąć. Piec 25 minut w temp.180 stopni C.

Zobacz również:



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺