Pstrągi w migdałach

22 listopada 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 4 średniej wielkości pstrągi
– 3/4 szklanki mleka
– 50 gram maki
– 60 dag masła
– cytryna
– 5 dag migdałów lub płatków
– sól, pieprz

Pstrągi sprawić, umyć i osuszyć, zanurzyć w mocno osolonym mleku i obtoczyć w mące. Masło rozgrzać na patelni, smażyć na nim pstrągi po 8 minut z każdej strony. Migdały sparzyć i zrumienić na maśle na słoty kolor. Usmażone pstrągi ułożyć na półmisku, polać stopionym masłem z migdałami, obłożyć plasterkami cytryny i podawać gorące.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...