Pstrągi w migdałach

22 listopada 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 4 średniej wielkości pstrągi
– 3/4 szklanki mleka
– 50 gram maki
– 60 dag masła
– cytryna
– 5 dag migdałów lub płatków
– sól, pieprz

Pstrągi sprawić, umyć i osuszyć, zanurzyć w mocno osolonym mleku i obtoczyć w mące. Masło rozgrzać na patelni, smażyć na nim pstrągi po 8 minut z każdej strony. Migdały sparzyć i zrumienić na maśle na słoty kolor. Usmażone pstrągi ułożyć na półmisku, polać stopionym masłem z migdałami, obłożyć plasterkami cytryny i podawać gorące.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...