Pstrąg faszerowany borowikami

15 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    pstrąg 2 szt
    borowiki suszone – garstka
    1 cebula
    bułka tarta
    mąka
    wegeta
    pieprz
    olej

      Pstrągi oskrobać, umyć, natrzeć wegetą i zostawić na jakisz czas w chłodnym miejscu. W między czasie grzyby zalać gorącą wodą, żeby wymoczyć. Pokroić cebulę w kostkę, smażyć na oleju, dodać pokrojone w kostkę borowiki i razem usmażyć. Posypać wegetą, pieprzem i dodać łyżkę tartej bułki. Nadziać tym farszem pstrągi i najlepiej zaszyć nicią.

      Obtoczyć w mące i usmażyć w głębokim oleju na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i sosem pieczarkowym.

      file1263589724



      FORUM - bieżące dyskusje

      Doda Dream Show
      Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
      Pracoholizm
      AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
      klejenie butów
      Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
      Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
      Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....