Pstrąg faszerowany borowikami

15 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    pstrąg 2 szt
    borowiki suszone – garstka
    1 cebula
    bułka tarta
    mąka
    wegeta
    pieprz
    olej

      Pstrągi oskrobać, umyć, natrzeć wegetą i zostawić na jakisz czas w chłodnym miejscu. W między czasie grzyby zalać gorącą wodą, żeby wymoczyć. Pokroić cebulę w kostkę, smażyć na oleju, dodać pokrojone w kostkę borowiki i razem usmażyć. Posypać wegetą, pieprzem i dodać łyżkę tartej bułki. Nadziać tym farszem pstrągi i najlepiej zaszyć nicią.

      Obtoczyć w mące i usmażyć w głębokim oleju na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i sosem pieczarkowym.

      file1263589724



      FORUM - bieżące dyskusje

      Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
      Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
      Częstochowa
      Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
      Fryzura a zawód
      Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
      Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
      Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...