MIRABELKOWO – WANILIOWY DESER

15 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    1 budyń waniliowy
    2 szklanki mleka
    3 łyżki cukru
    mus mirabelkowy (przetarte mirabelki)


      Zagotować 1 i 1/2 l szklanki mleka z 3 łyżkami cukru

      Budyń wymieszać w 1/2 szklanki mleka, dodać 3 łyżki musu mirabelkowego i wymieszać dokładnie. Do szklanki dodać 3-4 łyżki mleka gotującego, żeby zachartować, aby się nie zwarzyło. Wylać do gotującego się mleka i chwilkę podgotować mieszając. Wylać na talerzyki, polać musem mirabelkowym i przybrać dowolnym owocem.

      file1263589920



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz


      FORUM - bieżące dyskusje

      Mój najdziwniejszy sen...
      Pamiętam koszmar z dzieciństwa. Miałam kiedyś taki jako dziecko oczywiście,jakby diabelski młyn dla...
      Pędzle do pudru, różu - jakie wybra…
      Pędzel do pudru sypkiego powinien więc być wykonany z włosia tego typu. Także...
      Pralka - jaką kupić?
      Przy doborze odpowiedniej pralki należy przede wszystkim sugerować się wielkością łazienki oraz rodzajem...
      Neurolog - Warszawa
      Pacjent im mniej wie, tym bardziej słucha się lekarza:)