Bułeczki nadziewane pieczarkami i panierowane

13 września 2012, dodał: Magda111
Artykuł zewnętrzny
  • składniki na 4 porcje
6 bułeczek kajzerek

20 dag pieczarek

2 jajka

1 cebula

1 szklanka bułki tartej

olej do smażenia

sól i pieprz do smaku

natka pietruszki


  • przepis

W  bułeczkach  wydrążamy małą  dziurkę i  przez  nią  wyciągamy zawartość bułki ,  która będzie nam potrzebna  do  farszu .
Na patelni smażymy pokrojone pieczarki i cebulę , doprawiamy do smaku. Do przestudzonego farszu  dodajemy miąższ  z bułek jedno jajko  i natkę pietruszki , wszystko razem mieszamy. Przygotowanym farszem napełniamy każdą z bułek przez wydrążoną wcześniej dziurkę. Następnie  bułki moczymy  w jajku , panierujemy w  bułce tartej i  lekko rumienimy na głębokim tłuszczu z każdej strony. Podajemy udekorowane natką pietruszki .

file1347521352



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz