Torcik na zimno z porzeczkami z serków homogenizowanych

13 września 2012, dodał: Magda111
Artykuł zewnętrzny
  • składniki na 4 porcje

3 serki  homogenizowane waniliowe

4 galaretki

szklanka czerwonych  porzeczek

  • przepis

Rozpuszczamy  jedną  galaretkę w półtorej  szklanki  gorącej wody , po ostudzeniu  miksujemy  z serkiem homogenizowanym .Wlewamy do tortownicy i wstawiamy do lodówki . W czasie gdy masa tężeje , rozpuszczamy następną galaretkę , łączymy  z serkiem i wylewamy na  zastygłą  galaretkę, wstawiamy do lodówki . Następnie rozpuszczamy trzecią galaretkę , studzimy i łączymy z serkiem homogenizowanym , wlewamy na zastygłą galaretkę . Na trzeciej warstwie układamy owoce i zalewamy je tężejącą galaretką . Gdy masa stężeje , torcik jest gotowy.

  • warianty

zamiast  czerwonych  porzeczek  można  użyć  innych owoców  np ananasów, brzoskwiń,  truskawek

file1347521270



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz