Brukselka z cieciorką

4 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1/2 kg brukselki,
  • 1/2 szklanki cieciorki,
  • 3 łyżki śmietany,
  • 1 łyżeczka oregano,
  • 1 łyżeczka bazylii,
  • 1 łyżeczka pieprzu,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • szczypta cynamonu,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 2 szklanki oleju do smażenia

Przygotowanie:

Cieciorkę namoczyć na noc w wodzie. Następnego dnia odsączyć, wypłukać, zalać ponownie wodą i ugotować do miękkości (40-50 min.). Umyć i osuszyć brukselkę, oczyścić ją z wierzchnich listków. Każdą brukselkę przekroić wzdłuż na pół i ugotować na parze 5-7 min. (może być niedogotowana). W rondlu rozgrzać olej. Smażyć brukselkę partiami i odsączać na papierowym ręczniku. W dużym garnku rozgrzać oliwę z oliwek, wsyapć pieprz, paprykę i cynamon, zamieszać.  Dodać 1/2 szklanki wody, śmietanę, oregano i 1 łyżeczkę soli. Doprowadzić sos do wrzenia, wrzucić do niego brukselkę i cieciorkę i wymieszać.

Farmgirl-Fare-Roasted-Brussels-sprouts-with-garbanzos1

nadesłała: Marta



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...