Biała kiełbasa obsmażana – w miodzie

6 kwietnia 2010, dodał: Babciagramolka

Akurat na Święta Wielkanocne .

Czas : 15 minut + 30 minut macerowanie kiełbasek

Składniki :

8 białych kiełbas –sparzonych

2 łyżki oleju

1 łyżka masła

1 łyżeczka sosu sojowego

1 łyżeczka miodu

Wymieszać sos sojowy z miodem i 1 łyżką oleju .Natrzeć przestudzone kiełbaski i zostawić na 30 minut .Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła z łyżką oleju .Włożyć kiełbaski .Na małym gazie opiekać przewracając ( uwaga by nie dopuścić do przypalenia ) przez 10 minut .Podawać na ciepło z chrzanem, sosem tatarskim , ćwikłą .

Tak przyrządzona biała kiełbasa zyskuje specyficzny ,, przydymiony „ smak karmelu wzmocniony sosem sojowym .

Jeśli kiełbasek ma być więcej można ułożyć je w brytfance i zapiec w piekarniku .Ja robię to na patelni bo potrzebuję mało tyle co na 2-3 porcje .

file1270551227



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Piękne włosy, skóra i paznokcie
Cena:
99
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Oryginalna elegancja - różowe złoto i kwiatowe motywy na tarczy!
Cena:
390 zł
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Sklep EDorota.pl
Cena:
199 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Diety diety i jeszcze raz diety
Przy każdej diecie trzeba unikać cukru oraz przetworzonej żywności
Jaki zabieg na zmarszczki w Krakowi…
Jeśli chodzi o usuwanie/wypełnianie zmarszczek, jednym ze skuteczniejszych zabiegów jest użycie kwasu hialuronowego,...
Czego nauczyły Was związki?
Moje związki nauczyły mnie aby nie ufać mężczyznom. To smutne...ale to prawda.
Gdzie wyobrażacie sobie idealne zar…
Najlepsze zaręczyny...to plaża i polskie morze.