Jajka faszerowane serem pleśniowym

18 marca 2021, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

jajka faszerowane serem pleśniowym

6 jajek

150 gram rokpola lub innego sera z niebieską pleśnią

100 gram masła

sól, pieprz

koperek, szczypiorek, natka, kiełki rzodkiewki

 

Jajka gotujemy na twardo w osolonej mocno wodzie , hartujemy zimną wodą i obieramy.  Przekrawamy na pół, wyjmujemy żółtka i rozcieramy widelcem, dodajemy pokruszony rokpol i całość ugniatamy na masę, dodajemy miękkie masło i mieszkamy, doprawiamy solą i pieprzem, nakładamy do białek, dekorujemy kiełkami, ziołami.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺
Gorące smaki lata - konkurs z marką…
U mnie są tylko stalowe garnki, a patelni nie używam wcale...