URODA I ZDROWIE

Jajka faszerowane masą orzechową na ostro

16 marca 2020, dodał: Redakcja

Jajka faszerowane to ulubiona przekąska Polaków, dzisiaj serwujemy Wam niebanalną przekąskę z jajek, farsz z dodatkiem orzechów włoskich podany na ostro zachwyci wszystkich smakoszy. Nie bójmy się eksperymentować i podawać faszerowane jajka inaczej niż zwykle. Bazą farszu zwykle są żółtka, do których dodajemy ulubione dodatki np: matiasy, szynkę, pieczarki, awokado itp.

jaja1

składniki:

6 jajek ugotowanych na twardo

40 daj szynki (może być konserwowa lub wiejska)

4 włoskie orzechy drobno posiekane

łyżka ostrej musztardy

łyżeczka octu winnego lub soku z cytryny

łyżka majonezu

szczypta pieprzu cayenne

sól

do dekoracji opcjonalnie: korniszony, papryczka chili, szczypiorek, natka pietruszki itp.

 

Z jajek usuwamy żółtka, żółtka mieszamy z wszystkimi składnikami, łyżeczką wkładamy masę do białek i dekorujemy ulubionymi dodatkami np: kawałkami orzechów włoskich.

 

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Endermologia - warto?
W moim przypadku endermologia dała bardzo dobre efekty. Byłam na serii 12 zabiegów...
pozycjonowanie
Co do marketingu internetowego to warto rozpocząć współpracę z naprawdę godną uznania agencją reklamową...
Umiecie udzielić pierwszej pomocy w…
Kiedyś umiałam, ale pozapominało mi się szczegółów, muszę tą wiedzę odświeżyć...
Auto na minuty
Ja częściej wypożyczam na kilka godzin, więc na minuty byłoby chyba drożej?