Grzanki z serem, gruszką i orzechami

7 marca 2019, dodał: Marta Dasińska
Artykuł zewnętrzny

Grzanki z serem, gruszką i orzechami

Składniki:
– 1 bagietka
– 15 dag sera z niebieską pleśnią
– 1 twarda gruszka
– 10 dag orzechów włoskich
– 1 garść rukoli
– 1 łyżka oliwy
– 1 łyżka płynnego miodu
– 1 łyżka soku z cytryny
– czarny pieprz

Przygotowanie:
Gruszkę umyć, przepołowić, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w plasterki. Orzechy podprażyć na suchej patelni, wystudzić. Rukolę umyć, osączyć.
Bagietkę pokroić na kromki, posmarować oliwą, ułożyć na blasze i wstawić ją na kilka minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C.
Na grzankach ułożyć kawałki sera i gruszki, posypać je orzechami oraz rukolą, skropić sosem z miodu, soku z cytryny i pieprzu. Podawać natychmiast po przyrządzeniu.

 

Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa Olimp Media i Studia Kulinarnego Book&Cook, pt.: Ziarna, pestki, orzechy. Pyszne Superfood.

 

Book&Cook to innowacyjny portal kulinarny wspierający proces zakupów produktów spożywczych. Jest intuicyjny i prosty w obsłudze. Pozwala jednocześnie zaplanować menu i zakupy.

Book&Cook zawiera kilka tysięcy sprawdzonych przepisów, pomaga w szybkim planowaniu domowych posiłków i automatycznie generuje listę zakupów. Tygodniowe zakupy jeszcze nigdy nie były tak proste!

Portal Uroda i Zdrowie objęła książkę Ziarna, pestki, orzechy. Pyszne superfood patronatem medialnym.

 

 

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz