Grillowy kebeb by me

27 kwietnia 2010, dodał: Antalis
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI :

2 duże piersi z kurczaka
mix sałat
3 pomidory
pół cebuli
garść kukurydzy z puszki

Marynata:
kilka łyzek oleju
czerwona papryka w proszku
czosnek granulowany lub świeży
pół cebuli
łyżka musztardy
kilka ziaren kolendry
2 szczypty oregano
troszkę cukru do smaku

Sos:
Majonez + jogurt naturalny (1:1)
czosnek zmiażdżony

Składniki marynaty wrzucamy do jednego pojemnika i blenderujemy – il poszczególnych składników zależy od osobistych upodobań. Gdy chcemy zaoszczędzić na czasie możemy użyć gotowej mieszanki do kebabów.
Piersi kurczaka w całości lub w kawałkach smarujemy marynata i pozostawiamy na min godzinę  w lodowce. Mięso smażymy bezpośrednio na grillu lub jeśli pokroiliśmy je na mniejsze części – układamy na tacce grillowej i smażymy do miękkości. Na talerzach rozkładamy sałatę i resztę pokrojonych warzyw, dokładamy mięso, wszystko polewamy sosem. Podajemy z pieczonymi ziemniakami z ognia lub frytkami ( w domowych warunkach )



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz