Polędwiczki w serze kozim z żurawiną

20 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 2 polędwiczki
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 opakowanie twarogu koziego śniadaniowego
  • 2 łyżki konfitury z żurawiny

Przygotowanie:

1. Polędwiczki nacięte nożem, przyprawiamy i lekko podsmażamy na patelni

2. Zapiekamy w piekarniku przez 40 minut w 160 stopniach C, z termoobiegiem

3. Wyłączamy piekarnik, na polędwiczki nakładamy ser i żurawinę

4. Trzymamy 4-5 minut w ciepłym piekarniku

5. Podajemy z jedną z sałatek

file1426879339

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mieszkanie w bloku czy domek?
Jeżeli pracuje się w centrum, zamieszkanie w bloku to najczęstszy wybór. Jeśli szuka...
Jaki kolor auta dla kobiety?
Jeśli zaś chodzi o kolor samochodu dla kobiety, wielką popularnością cieszą się cieplejsze barwy:...
Bardzo się pocę - macie sprawdzone …
Wśród nich wymienić można: odpowiednią higienę, stosowanie antyperspirantów i blokerów, laseroterapię, iniekcje z toksyny...
A jakie wam się podobają sukienki n…
Kluczem do udanej stylizacji zimą jest warstwowanie. Wybierz gładką sukienkę o prostym kroju...