Pierś indyka nadziewana śliwką i i morelami

10 czerwca 2014,
dodał: slonik1960
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg piersi indyka

Marynata: łyżeczka oliwy,100 ml białego słodkiego wina

Farsz: po 10 dag suszonych śliwek, moreli, łyżeczka miodu,łyżka masła,100 ml czerwonego  wina

Dodatkowo: mieszanka sałat,żurawina sok malinowy ,orzechy włoskie

Przygotowanie:

Mięso włożyć do marynaty na 1 godz.Po wyjęciu z marynaty,naciąć, aby utworzyła się kieszeń.Napełnić farszem.Spiąć wykałaczkami.Piec na grillu.Podajemy pokrojoną w plastry,obłożoną sałatą,posypać żurawiną i orzechami włoskimi.Całość skropić sokiem malinowym.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....