Grillowana czerwona kapusta z różowym dipem | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Grillowana czerwona kapusta z różowym dipem

10 czerwca 2014, dodał: Darmiona
Artykuł zewnętrzny

Czerwona kapusta z grilla z różowym sosem – SKŁADNIKI:

 

  • 1 mała główka młodej czerwonej kapusty
  • oliwa aromatyzowana (ja użyłam oliwy z rozmarynem i chilli)
  • sok z cytryny
  • sól morska
  • Sos:
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki buraczków startych gotowanych
  • sól
  • 2 ząbki czosnku

Czerwona kapusta z grilla z różowym sosem – PRZYGOTOWANIE:

Kapustę obrać z liści zewnętrznych i pokroić na równe cztery części. Za pomocą pędzelka rozprowadzić oliwę z każdej strony. Skropić sokiem z cytryny i posypać solą. Ułożyć na grillu. Sos: do jogurtu dodać buraczki, przeciśnięty przez praskę czosnek i sól. Dokładnie wymieszać. Kapustę podczas grillowania można jeszcze posmarować kilka razy oliwą. Grillować, aż się zarumieni i zmięknie. Podawać razem z sosem.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...