Grillowane cebulki nadziane kaszanką | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Grillowane cebulki nadziane kaszanką

10 czerwca 2014, dodał: Darmiona
Artykuł zewnętrzny

Grillowane cebulki nadziane kaszanką – SKŁADNIKI:

 

  • 4 średniej wielkości czerwone cebule
  • ok 100 g kaszanki
  • 2 ogórki kiszone
  • sól, pieprz

Grillowane cebulki nadziane kaszanką – PRZYGOTOWANIE:

Cebule obrać z pierwszej warstwy, ściąć delikatnie końcówki i wydrążyć środki. Kaszankę wyciągnąć z flaka i rozdrobnić widelcem. Wydrążone cząstki cebuli drobno posiekać, dodać do kaszanki. Przyprawić solą i sporą ilością pieprzu, dokładnie wymieszać. Cebule ciasno napełnić farszem tworząc u szczytu małą górkę. Kłaść na ruszcie od strony spodu. Grillować kilkanaście minut, po czym na kilka chwil odwrócić cebule nadzieniem do dołu, żeby się zarumieniło. Podawać posypane ogórkiem kiszonym pokrojonym w kosteczkę.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czy wykupujecie sobie ubezpieczenie…
Warto rozważyć ich zakup, by zapewnić sobie skuteczniejszą ochronę w razie wystąpienia sytuacji awaryjnej....
Wałek czy pędzel do malowania
Jeśli malujemy duże, gładkie powierzchnie, lepiej sięgnijmy po wałek. Pędzel nieumiejętnie użyty może...
Reklama dla firmy z branży monitori…
Reklama powinna być odpowiednio dostosowana do danej grupy odbiorców, zrozumiały, perswazyjny, konstruowany w...
Problemy z trądzikiem
Kłopoty z trądzikiem można rozwiązać, stosując kosmetyki apteczne. Pozbawione konserwantów i sztucznych barwników znakomicie...