Grillowana czerwona kapusta z różowym dipem

10 czerwca 2014, dodał: Darmiona
Artykuł zewnętrzny

Czerwona kapusta z grilla z różowym sosem – SKŁADNIKI:

 

  • 1 mała główka młodej czerwonej kapusty
  • oliwa aromatyzowana (ja użyłam oliwy z rozmarynem i chilli)
  • sok z cytryny
  • sól morska
  • Sos:
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki buraczków startych gotowanych
  • sól
  • 2 ząbki czosnku

Czerwona kapusta z grilla z różowym sosem – PRZYGOTOWANIE:

Kapustę obrać z liści zewnętrznych i pokroić na równe cztery części. Za pomocą pędzelka rozprowadzić oliwę z każdej strony. Skropić sokiem z cytryny i posypać solą. Ułożyć na grillu. Sos: do jogurtu dodać buraczki, przeciśnięty przez praskę czosnek i sól. Dokładnie wymieszać. Kapustę podczas grillowania można jeszcze posmarować kilka razy oliwą. Grillować, aż się zarumieni i zmięknie. Podawać razem z sosem.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Podłoga w łazience
Jeśli chcemy mieć łazienkę utrzymaną w stylu naturalnym, wybieramy podłogę drewnianą. Deski podłogowe...
Wywoływanie zdjęć
Ja wywołuje zdjęcia w Rossmannie , a później lądują w albumie albo...
Masaż ultradźwiękowy
Masażer ultradźwiękowy może być skutecznym narzędziem w walce z różnymi problemami skórnymi, takimi...
Wąskie biodra a styl ubierania się…
Zamaskowanie wąskich bioder za pomocą spodni wcale nie jest trudne! Wystarczy wybrać szerokie jeansy...