Ziemniaczane makaroniki z farszem z sera i rukoli

9 lutego 2014,
dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

składniki:

małe ziemniaki

sól

oliwa

ser twarogowy

czosnek

rukola

pieprz

jogurt naturalny

 

Małe, w miarę okrągłe ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Należy pilnować by wyjąć je w odpowiednim momencie- jak będą takie półtwarde.

Potem wykładamy je na elektrycznego grilla albo układamy na blasze do piekarnika i pędzelkiem smarujemy oliwą (niezbyt obficie). Pieczemy aż się zrumienią.

W międzyczasie przygotowujemy farsz. Ser twarogowy i ząbek/dwa czosnku wrzucamy do blendera i miksujemy. Dorzucamy rukolę (ilość według upodobań), solimy, pieprzymy, dodajemy ok. łyżki jogurtu by całość się ładnie zlepiła i miksujemy na gładką masę.
Wstawiamy do lodówki.

Opieczone ziemniaczki tniemy, najlepiej tak by do końca się nie przekroiły, i wkładamy w środek farsz twarogowy.

Można jeść same albo jako dodatek do mięs czy ryby.

 

 

file1391962110



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....