wariacje na temat ryżu z pieczarkami I

5 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

200 g ryżu długo ziarnistego

200 g pieczarek

100 g franków wędzonych

1 pęczek natki pietruszki

2 cebule

sok z 1/2 limonki

sól, pieprz, kurkuma, papryka słodka, gałka muszkatołowa

  • ryż ugotować z dodatkiem soli i kurkumy,
  • franki pokroić, obsmażyć na patelni, zdjąć z patelni,
  • cebule pokroić w kostkę zrumienić na pozostałym ze smażenia tłuszczu,
  • pieczarki pokroić w plastry, dodać do cebuli, obsmażyć,
  • cebulę, pieczarki, franki dodać do ryżu, wymieszać, dodać posiekaną natkę pietruszki,
  • wymieszać, dodać sok z limonki, przyprawić i jeszcze raz wymieszać

file1267775158