Panna Cotta – sprawdzony przepis

7 stycznia 2013,
dodał: Darin
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 0,5 litra mleka
  • 0,5 litra śmietanki kremówki (ja używam UHT łaciatej 30%)
  • 160 g cukru
  • 6 łyżek żelatyny
Mleko, śmietankę i cukier zagotować. Do gotującej się mikstury dodać uprzednio namoczoną żelatynę w ok.75-100ml wody. Mieszać do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji.
Zdjąć z ognia do wystygnięcia. Gdy  już będzie zimne rozlać do miski lub małych miseczek (jak kto woli) i wstawić do lodówki aby solidnie stężało ;)
Smacznego !

file1357579751



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...