Muffiny orzechowe ze Snickersami

14 listopada 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 250 g mąki pszennej, 1i1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, 6 łyżek masła orzechowego, 5 łyżek cukru pudru, jajko, 60 g margaryny, 175 ml mleka, 3 Snickersy (65g każdy).

Mąkę, cukier, proszek i szczyptę soli zmieszać z masłem orzechowym, zagnieść kruszonkę. Margarynę stopić, przestudzić, zmieszać z mlekiem i rozkłóconym jajkiem. Wszystko połączyć, na koniec dodać drobno pokrojone batony. Masą napełnić foremki na muffinki. Piec ok. 20-25 min w temp. 200st.

Muffinki są mocno nasączone orzechowym smakiem, świetne na każdą okazję.

file1352917418



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co oznacza ochota na kwaśne?
Ochota na kwaśny smak może nie być tylko zachcianką, ale objawem choroby lub niedoborów...
Podwyżki cen prądu
Podwyżki cen energii mają być wyższe niż zapowiadał rząd. W drugiej połowie...
Banany, którymi można się zatruć…
Jakie banany kupować, a jakich unikać? Wiadomo, że banany są zdrowe, mają dużo potasu, regulują...
Przepis na długowieczność
Niemiecki lekarz Andreas Michelsen ogłosił, że nasze zdrowie w 91% zależy tylko od nas....