Ostra pasta bakłażanowa

2 października 2013, dodał: Yolana
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
3 bakłażany
4 ząbki czosnku
2 ostre papryczki
łyżeczka soli
150 ml oliwy z oliwek

Przygotowanie:
Umytego bakłażana włożyć do rozgrzanego piekarnika  piec pod grillem ok. 30 min., aż zmięknie, a skórka się przyrumieni. Gdy ostygnie, obrać ze skórki, a miąższ zmiksować, do uzyskania jednolitej masy. Dodać papryczki bez gniazd nasiennych, sól i zmiażdżone ząbki czosnku i oliwę z oliwek. Wszystko zmiksować jeszcze raz. Podawać z chlebem.



FORUM - bieżące dyskusje

botoks gdzie kupić?
Polecam zajrzeć do DOZu, można u nich zamówić z dostawą do apteki stacjonarnej,...
Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...