Trójkolorowa sałatka

29 sierpnia 2012,
dodał: Gąsiorowska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
4 jaja
30 dag czerwonych buraków
30 dag roszpunki warzywnej
natka pietruszki
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka oleju słonecznikowego
2 łyżki octu balsamicznego
10 łuskanych włoskich orzechów

Przygotowanie:
Ugotować jajka na twardo, buraki obrać i pokroić w kostkę, umyć i osuszyć roszpunkę oraz natkę pietruszki. Z oliwy, octu i oleju zrobić sos winegret.
Do salaterki włożyć roszpunkę, buraki i pokrojone w ćwiartki jajka. Dodać sos, udekorować połówkami orzechów i natką pietruszki.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....