Jabłka w sosie waniliowym

20 sierpnia 2012, dodał: Magda111
Artykuł zewnętrzny
  • składniki na 3 porcje

3 winne  jabłka

3 łyżki dżemu lub konfitur

2 łyżki cukru

  • przepis wykonanie jabłek

Jabłka  obieramy ,wydrążamy gniazda  nasienne i  gotujemy na  niewielkim ogniu w syropie z cukru i wody, uważając żeby się  nie  rozgotowały. Wyjmujemy ostrożnie łyżką  cedzakową. Do każdego jabłka wkładamy dżem  lub konfitury tak, aby trochę  wystawały nad  jabłka.

file1345490120



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Edukacyjny plac zabaw w warszawskim…
Wycieczka do ZOO zawsze jest dla dzieciaków wielką frajdą. Teraz może być jeszcze większą!...
Picie kawy a Parkinson
Naukowcy udowodnili, że picie kawy może mieć hamujący wpływ na rozwój choroby Parkinsona...
Odchudzająca morwa
Napar z morwy obniża poziom cukru we krwi i cholesterolu. Zawiera aminokwasy, przeciwutleniacze,...
Jak usunąć przebarwienia po samoopa…
Przebarwienia, zacieki, smugi, ciemne plamy na skórze - jak uratować się po nierównomiernie nałożonym samoopalaczu? Można...