Sałatka z buraków , fasolki szparagowej i cebuli na liściu sałaty

20 sierpnia 2012, dodał: Magda111
Artykuł zewnętrzny
  • składniki  3 porcje

30 dag (około 3 sztuk buraków)

10-15 dag fasolki szparagowej

1 duża cebula

liście sałaty

0,5 szklanki majonezu

sól

cukier

pieprz

  • przepis

Ugotowane buraki obieramy ze skórki i kroimy  w  kostkę. Fasolkę gotujemy w  niewielkiej ilości  wody a następnie kroimy na 2-3 cm kawałki. Cebulę drobno siekamy .Wszystkie składniki  mieszamy  ze sobą, łączymy z  majonezem i przyprawiamy do smaku. Sałatkę  podajemy  na liściach  sałaty.

  • warianty

zamiast świeżej fasolki szparagowej można podać mrożoną  lub konserwową
zamiast majonezu można dodać jogurt naturalny

file1345489996



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz