Leczo z kabaczkiem
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
-1/2 kg dojrzałych pomidorów
-średniej wielkości kabaczek lub cukinia (do 1 kg)
-3 duże papryki, najlepiej różnokolorowe
-3-4 duże cebule
-duża pierś z indyka
-kilka dużych pieczarek (ok 30dag)
Mięso smażymy na oliwie z oliwek dodajemy cebulę, następnie pokrojona w paski paprykę, dodajemy umyte i pokrojone w plasterki pieczarki,do smaku możemy dodać przyprawy – bazylia, majeranek itd. Cukinię należy przekroić wzdłuż i wybrać łyżeczką nasiona wraz z miąższem, potem pokroić w dużą kostkę i dodać pod koniec duszenia leczo, żeby się nie rozgotowała. Na samym końcu dodajemy obrane ze skórki i pokrojone pomidory. Potrawa powinna mieć kwaskowo- słodkawy smak.
Smacznego !