Letnia tarta z kremem budyniowym i owocami

19 lipca 2012, dodał: alaaa
Artykuł zewnętrzny
    • 150 gr margaryna,
    • 100 gr cukier puder,
    • 250 gr mąka pszenna,
    • 2 szt żółtka,
    • 1 łyżka śmietana kwaśna,
    • krem budyniowy,
    • 1 kost margaryna,
    • 200 gr cukier puder,
    • 1 szt budyń śmietankowy,
    • 1 szkl mleko,
    • 2 łyżeczki cukier waniliowy,
    • czarna i czerwona porzeczka,
    • borówki maliny

      Do miski włożyć mąkę, cukier puder, żółtka, śmietanę, margarynę i  wszystko razem zagnieć. Ciastem wyłożyć na grubość 1 cm wysmarowaną margaryną i posypaną mąką formę do tarty.Ciasto nakłuć widelcem. Formę z  ciastem włożyć na 30 minut do lodówki.Po tym czasie wstawić do nagrzanego do 200 st.C piekarnika na 15 min.Po upieczeniu odłożyć do wystudzenia.Krem;Z mleka ,cukru waniliowego i budyniu ugotować budyń ostudzić przykrywając folią żeby nie powstał nam kożuch.Margarynę utrzeć z cukrem pudrem do białości, dodawać porcjami zimny budyń cały czas energicznie ucierając.Krem wyłożyć na tartę ,boki udekorować za pomocą szprycy i ułożyć owoce .

      file1342714410