Zrazy z jabłkami

19 lipca 2012, dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny

file1342714300

składniki:

4 kotlety schabowe bez kości
1 jabłko
50 g szynki konserwowej
kostka mięsna
2 łyżki masła
1 łyżka mąki
1 cebula
majeranek
sól,pieprz do smaku

Kotlety cienko rozbić, delikatnie rozbić. Jabłko obrać , pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i majerankiem. Na mięsie ułożyć
porcję jabłek. Mięso zwinąć w rulonik, spiąć wykałaczkami, oprószyć mąką i smażyć na  maśle, na rumiano, dodać szynkę konserwową pokrojoną w cienką
kostkę, zarumienić i dodać cebulę pokrojoną w piórka. Zeszklić i podlać kostką mięsną rozpuszczoną w 400ml wrzącej wody. Dusić do miękkości, około 35 minut.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mieszkanie w bloku czy domek?
Jeżeli pracuje się w centrum, zamieszkanie w bloku to najczęstszy wybór. Jeśli szuka...
Jaki kolor auta dla kobiety?
Jeśli zaś chodzi o kolor samochodu dla kobiety, wielką popularnością cieszą się cieplejsze barwy:...
Bardzo się pocę - macie sprawdzone …
Wśród nich wymienić można: odpowiednią higienę, stosowanie antyperspirantów i blokerów, laseroterapię, iniekcje z toksyny...
A jakie wam się podobają sukienki n…
Kluczem do udanej stylizacji zimą jest warstwowanie. Wybierz gładką sukienkę o prostym kroju...